Partnership on Networking Technologies & Instructor Services
szombat dec. 03

 

Oktatói elismerést támogató webes alkalmazás

  1. A PONTIS Alapítvány gondozásában elkészült az akadéoktatók elismerését támogató webalkalmazás, jelenleg a béta-tesztelés zajlik (csak a megfelelő jogosultságok birtokában lehetséges). Komoly munka eredményeként egy olyan eszköz jött létre, amely reményein szerint roppant hasznos lesz az egész akadémiai közösség számára. A tervezés és a fejlesztés során három vezérelvet fogalmaztunk meg:
  1. Rugalmasság, amely biztosítja, hogy az oktatók elismerése regionális, lokális vagy akár globális szinten is történhessen.
  2. Objektivitás, amely magában foglalja egy egyértelmű, előre definiált kritériumhalmaz (díjanként eltérő súlyozás alkalmazható, és újabb kritériumok felvitelére is van lehetőség) kialakítását, s ezzel összehasonlíthatóvá válnak a régió oktatóinak teljesítményei.
  3. Egyszerűség, amely lehetővé teszi az eszköz könnyű és logikus használatát.

 

Ütemterv

Az akadémiai oktatók díjazására 2011. május 27-28. között Budapesten megrendezésre kerülő Közép- és Kelet-Európai Regionális Cisco Hálózati Akadémiai Konferencián kerül sor. A díjakra történő jelölés, a jelöltek elbírálása az alábbiak szerint történik:

1. lépés

Az országos programvezetők (AAM) február 21-ig kijelölik azokat az akadémiákat, amelyek megtehetik jelöléseiket a regionális díjátadóra.

2. lépés

Az oktatói elismerést támogató webalkalmazás beélesítése legkésőbb február 28-ig megtörténik, amellyel egyidejűleg a kategóriák és jelölési feltételek meghirdetésére is sor kerül az iPortal-on.

3. lépés

Az AAM által felkért akadémiák képviselői e-mailben megkapják a webalkalmazás használatos szükséges belépési adatokat. Minden díjra egy személyt jelölhetnek, és gondoskodniuk kell az igazolások (pl.: egy tanúsítvány beszkennelt változata) begyűjtéséről. A jelöléseket ellenőrizhetik, szükség estén módosíthatják vagy vissza is vonhatják. Szükség lehet a jelölt személlyel történő közvetlen kommunikációra. A jelölések határideje: március 31.

4. lépés

A bírálók e-mailben megkapják a belépéshez szükséges adataikat. Bejelentkezés után az előre megadott szempontok és irányelvek szerint értékelik a jelölteket. A bírálók saját országuk jelöltjeit nem értékelhetik. A jelölési időszak végével a kategóriánkénti sorrend automatikusan előáll. Az értékelések elkészítésének és rögzítésének határideje: április 8.

A webalkalmazás működése

Szerepek szerint három felhasználói típust különböztetünk meg:

Kategóriamenedzser

A kategóriamenedzser létrehozhat, szerkeszthet vagy törölhet kategóriákat (pl.: kelet- és közép-európai díjak), valamint kijelölheti a jelölő (pl.: RA LMC-k), valamint a bíráló (pl.: AAM-ek) személyek listáját.A listán szereplő személyeket az egyes díjakhoz rendelheti a megfelelő jelölőnégyzetbe tett pipával. Szintén a kategóriamenedzser hozhatja létre a kategóriákon belül a díjakat, illetve tekintheti meg az egyes díjakhoz tartozó aktuális/végleges rangsort. Bővíthetik a kritériumok listáját a megfelelő súly (fontosság), valamint a legmagasabb pontszám megadásával.

Jelölő

A jelölő általában valamely kiválasztott akadémia képviselője, aki nagyon jól ismeri a környezetében tevékenykedő oktatókat. Díjanként egyetlen személyt jelölhetnek a jelölt személyes és szakmai adatainak (a kategóriamenedzser által felállított szempontok alapján történő) megadásával. Különleges esetben vissza is vonhatják a jelöléseiket.

Bíráló
A bírálók megtekinthetik a hozzájuk rendelt kategóriákat és díjakat, valamint listát kérhetnek az egyes díjakra jelölt személyekről. Az értékelést egy adott személy neve melletti Evaluate gombra kattintva kezdhetik meg/folytathatják. (Az éppen értékelés alatt álló, valamint a bíráló országából jelölt személyek nem jelennek meg.) A jelölő űrlapjához hasonlót látnak, de itt az egyes kritériumok mellé megadható valamennyi pont, amely a megfelelő súllyal számít be az összesítésnél. Eldöntendő kérdéseknél (pl.: CCNA tanúsítvány) elfogadható vagy elvethető a megadott adat a feltöltött igazolások függvényében.
Reméljük, hogy a fenti információ a segítségükre lesz!

Várjuk az estleges észrevételeket! Reményeink szerint az elkészült eszköz az akadémia jövőjét szolgálja, és a következő évtől már helyi, majd regionális szinten lesz képes az oktatók elismerését bonyolítani!